Autorijschool Mulder Hilversum

Op een leuke en verantwoorde
wijze je rijbewijs halen !

Praktijkrijles volgens ons stappenplan

Voor het geven van de rijlessen maken wij uitsluitend gebruik van het beste materiaal en leermiddelen. Wij geven al jaren rijles volgens het door ons beproefde "RIJLES VOLGENS STAPPENPLAN" methode. Dit houdt in dat de opleiding in verschillende stappen (fases) wordt opgebouwd.

Fase 1:

In deze fase staat de beheersing van de auto centraal. Aanvankelijk van je aanvangsniveau begin je met sturen en gaan we pas verder met het volgende onderdeel als je dat volledig beheerst. Zo leer je de auto het snelst onder controle te krijgen. Naast het leren sturen en remmen met de daarbij benodigde kijktechniek is het ook noodzakelijk om automatismen m.b.t. het schakelen aan te leren. Ook wordt in deze fase een aantal bijzondere verrichtingen geoefend.

Fase 2:

In deze fase wordt er verder aandacht besteed aan je kijktechniek en het verwerken van de informatie die je ermee verkrijgt. Naast het goed verwerken van de informatie is het belangrijk om verkeersinzicht en een goede verkeersmentaliteit te ontwikkelen. Tevens wordt er aandacht besteed aan de bijzondere verrichtingen welke worden toegepast bij het uitvoeren van de omkeer, de parkeer en de stopopdracht. De zogeheten bijzondere manoeuvres dienen dan geheel naar eigen inzicht te worden uitgevoerd.

Fase 3:

Tijdens deze fase wordt de nadruk gelegd op het zelfstandig en besluitvaardig autorijden. Het zelfstandig rijden wordt in deze fase geoefend door het zelfstandig rijden naar een bekend punt (er worden dan geen aanwijzingen meer gegeven m.b.t. tot de te rijden route), d.m.v. navigatie of aan de hand van meerdere opdrachten tegelijk (clusteropdrachten). Je nadert het einde van je rijopleiding en het wordt steeds belangrijker dat je zoveel mogelijk zelf de beslissingen neemt. Kortom, zelfstandig, veilig en besluitvaardig autorijden. Deze fase wordt ook gebruikt voor het oefenen van de autosnelweg en uiteraard nog steeds de bijzondere manoeuvres. Fase 3 wordt afgerond middels een door ons afgenomen proefexamen of een door het C.B.R. afgenomen Tussentijdse toets.

Fase 4:

Na het proefexamen/ TTT is er nog gelegenheid tot het bijschaven van de onderdelen die nog wat aandacht verdienen. Natuurlijk ook gerichte examentraining om de teveel aan spanning weg te nemen. Je begrijpt dat dit een hele korte omschrijving is van onze rijopleiding en dat het uiteraard meer inhoud dan hier staat beschreven.

"Kies altijd voor een rijschool met een goed slagingspercentage! Dat scheelt vaak een hoop rijlessen en dus geld!" 

Adressen: Inslag 21, 1251 TV Laren(nh) / Moleneind 2a ws 1, 1241 NE Kortenhoef
Telefoon:
035 683 1885
E-mail:
info@autorijschool-mulder.nl
Facebook: Volg ons  facebook hilversum autorijschool

Realisatie: V13 Internet